tropische Bladeren

Over ons

"Bijdragen aan een mooie toekomst van de planeet, door te doen waar je van houdt!"

~Anita Doornbos~

Over OnlyVine

De aarde warmt op

OnlyVine is ontstaan uit liefde voor de natuur en zorgen om de toekomst. De producten van OnlyVine dragen een steentje bij aan de prachtige natuur dankzij de voedende werking van het mineraal Olivijn. Daarnaast ruimt het Olivijn CO2 op, zoals de natuur dat al jaren doet.

OnlyVine wordt met passie gerund door Anita Doornbos.

Olivijn: de steen der wijzen

Wij verkopen tuinproducten die uit Olivijn bestaan. Olivijn is een mineraal dat aanwezig is in zand en stenen. Bestaat een gesteente voor minimaal 90% uit het mineraal Olivijn? Dan mag het Olivijngesteente genoemd worden. Olivijngesteente komt op grote delen van de wereld voor.

20210530_113204-removebg-preview.png

Met Olivijn gaan we de opwarming van de aarde tegen. Hiermee strijden we voor een leefbare toekomst. Voor de kinderen van nu, en voor de toekomstige generaties!

WhatsApp_Image_2021-03-18_at_15.58.56-removebg-preview.png

Hoe neemt Olivijn CO2 op?

Olivijn neemt CO2 op zoals de natuur al jaren doet. Zonder de CO2 opruimende werking van Olivijn zou er geen leven op deze planeet mogelijk zijn zoals wij die kennen. Dit weten we dankzij Professor Olaf Schuiling:

"Sinds het eind van de vorige eeuw houd ik me vooral bezig met de klimaatverandering. Als we kijken hoeveel CO2 per jaar door vulkanen is uitgeworpen (ca. 400 miljoen ton per jaar) en we vermenigvuldigen dat met het aantal jaren dat de aarde bestaat, dan komt daar een absurd groot getal uit.

Als dat allemaal in de atmosfeer zou zijn gebleven zou er geen leven mogelijk zijn. Maar er is wel leven, dus dat betekent dat er een proces is dat vrijwel al die CO2 afgevangen heeft en veilig opgeborgen. Het klinkt heel prozaïsch, want dat proces is de verwering van gesteenten. Daarbij reageert een gesteente met water en CO2 en maakt er een oplossing van bicarbonaat van. Die gaat met de rivieren naar zee, waar koralen, schelpdieren en plankton die oplossing gebruiken om hun kalkskeletjes te maken. Als die organismen doodgaan, gaan hun kalkskeletjes naar de zeebodem, waar het kalksteen wordt. In al die kalkstenen zit bijna alle CO2 opgesloten die door de vulkanen zijn uitgestoten."

~ Olaf Schuiling

olafschuiling385x257_1.jpg

Anita Doornbos

Eigenaar OnlyVine

"Deze wereld is prachtig en dat wil ik graag delen. Kinderen nu, over 50 jaar en over honderden jaren ook kunnen laten opgroeien met de prachtige natuur die onze planeet ons biedt, daar doe ik het voor!

20210228_160759 (2).jpg
20210228_154959_Moment_2_-removebg-preview.png

Over mezelf

Na mijn afstudeerstage bij greenSand ben ik enthousiast geworden over de werking van Olivijn. De producten van greenSand werden steeds populairder. Omdat er nog geen dealerpunt was rondom Hijken besloot ik mijn eigen dealerpunt te beginnen! Dankzij mijn ervaring met greenSand dealerpunten en het contact met de klanten kon ik met succes mijn eigen dealerpunt opzetten! 

Daarnaast verkoop ik Olivijnzand voor paardensportbodems met mijn bedrijf EquineSand. Deze twee bedrijven kunnen erg goed worden gecombineerd dankzij mijn ervaring bij greenSand en uitgebreide kennis over Olivijn. Ik doe dit gelukkig niet alleen, ik krijg hulp van de bedrijven waar ik mee samenwerk en waar nodig van familie en vrienden.

Vol enthousiasme stort ik mij dan ook aan mijn nieuwe avontuur, stilzitten doe ik niet graag en ik hoop u dat ik binnenkort bij u onze producten mag komen bezorgen!

Missie OnlyVine

De missie van OnlyVine is: "Bijdragen aan een mooie toekomst van onze planeet door te doen waar je van houdt." 

 

Door zorg te dragen voor uw tuin, uw planten, gazon en uw bloemen kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit met de producten van OnlyVine draagt u bij aan de toekomst van onze prachtige planeet. Dankzij de CO2 opruimende werking van het mineraal Olivijn helpt u mee de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Visie OnlyVine

Dit wil OnlyVine doen door: "Door bewustzijn te creëren van de werking van Olivijn en voor de drie noordelijke provincies hét online dealerpunt te zijn van Olivijn producten." 

 

Dit willen we doen door binnen een jaar minimaal 500 huishoudens te voorzien van producten met Olivijn.