Mooie zonsondergang

OnlyVine

Olivijn, de steen der wijzen...

Een oplossing van de natuur om CO2 veilig vast te leggen, zoals de natuur al jaren doet.

OnlyVine verkoopt tuinproducten die uit Olivijn bestaan. Olivijn is een mineraal dat aanwezig is in zand en stenen. Bestaat een gesteente voor minimaal 90% uit het mineraal Olivijn? Dan mag het Olivijngesteente genoemd worden. Olivijngesteente komt in grote delen van de wereld voor. Met Olivijn gaan we de opwarming van de aarde tegen. Hiermee strijden we voor een leefbare toekomst. Voor de kinderen van nu, en voor de toekomstige generaties!


Hoe neemt Olivijn CO2 op?

Olivijn neemt CO2 op zoals de natuur al jaren doet. Zonder de CO2 opruimende werking van Olivijn zou er geen leven op deze planeet mogelijk zijn zoals wij die kennen. Dit weten we dankzij Professor Olaf Schuiling:


 
"Sinds het eind van de vorige eeuw houd ik me vooral bezig met de klimaatverandering. Als we kijken hoeveel CO2 per jaar door vulkanen is uitgeworpen (ca. 400 miljoen ton per jaar) en we vermenigvuldigen dat met het aantal jaren dat de aarde bestaat, dan komt daar een absurd groot getal uit.

Als dat allemaal in de atmosfeer zou zijn gebleven zou er geen leven mogelijk zijn. Maar er is wel leven, dus dat betekent dat er een proces is dat vrijwel al die CO2 afgevangen heeft en veilig opgeborgen. Het klinkt heel prozaïsch, want dat proces is de verwering van gesteenten. Daarbij reageert een gesteente met water en CO2 en maakt er een oplossing van bicarbonaat van. Die gaat met de rivieren naar zee, waar koralen, schelpdieren en plankton die oplossing gebruiken om hun kalkskeletjes te maken. Als die organismen doodgaan, gaan hun kalkskeletjes naar de zeebodem, waar het kalksteen wordt. In al die kalkstenen zit bijna alle CO2 opgesloten die door de vulkanen zijn uitgestoten."

~ Olaf Schuiling ~

olafschuiling385x257_1.jpg